Asustor Disk Manager (ADM) > Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen

IP adres vastzetten of automatisch laten bepalen

(1/1)

CoosV:
Er was bij ons een stroomstoring en daardoor heeft de NAS een half uitgestaan. Nadat het was verholpen heeft de nas een nieuw IP adres gekregen waardoor ik niet meer kan verbinden met mijn Iphone en in AI master het nieuwe adres moet invoeren wat niet lukt.
Is het verstandig om in Netwerk/Configureren het IP adres handmatig in te stellen? En krijgt de NAS dan elke keer als de stroom van de router af is geweest dan weer automatisch dit adres?

mijkie:
ik heb om die reden, mijn nas ook een vast ip-adres gegeven maar, heb dat in mijn router gedaan, die verdeeld de ip-adressen in je netwerk !

Björn:
Een vast adres voor je NAS is altijd een goed idee, maar je moet wel even opletten hoe je dat doet:

1. Je kunt in ADM de NAS een vast IP geven. Hierbij moet je alleen wel goed opletten dat je een adres geeft buiten de DHCP range van je router. De DHCP range is de range waaruit de router IP adressen uitdeelt. Als je een adres binnen die range kiest is de kans groot dat na verloop van tijd een ander apparaat op je netwerk hetzelfde IP krijgt en dat is bepaald niet goed voor de werking.
2. Je kunt vaak in je router een IP Adres aan een mac adres koppelen. Dat mag dan gewoon een adres uit je DHCP range zijn omdat je router daar dan weet van heeft en er geen risico is dat de router het adres nogmaals uitdeelt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie