Asustor Disk Manager (ADM) > Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen

nieuwe release ADM 3.4.5.RBJ3

(1/2) > >>

herbsmits:
Beste lezers,

op 20-11-2019 kreeg ik een melding via AiMaster dat er een nieuwe update beschikbaar was, release 3.4.5 RBJ3. Ik heb deze vervolgens geïnstalleerd. Sindsdien ellende. continu volgen meldingen dat mij processorgebruik boven de 90% uitkomt (meerdere keren per minuut).
Bij het controleren van de releasenotes zie ik vervolgens dat een tijdelijke verhoging van het processorgebruik mogelijk is omdat thumbnails vervangen moeten worden. Tja, ik doe nu dus niets met de NAS maar die processor maakt blijkbaar overuren en wat ik verder ook wil, hij is niet meer vooruit te branden.
Ik heb contact gezocht met support van Asustor, waarop zij aangeven (vrij snel, netjes) dat het probleem is geconstateerd, dat er naar een oplossing wordt gezocht en dat ik het probleem via een workaround kan oplossen.

Letterlijke tekst van de medewerker:
Currently, the workaround is to manually disable the conversion of the thumbnail by log into the NAS via terminal using root (password is admin account password). And type in the following command to manually turn off the process
killall -9 thumbnail. This should disable the conversion until NAS restart.

Aangezien ik bepaald geen ict genie ben, gaf mij deze oplossing enige hoofdbrekens. Uiteindelijk heb ik na nodig speurwerk het volgende geprobeerd.
Via Control Center -> Services -> Terminal heb ik shell service ingeschakeld (SSH). Daarna was ik in staat (eerst nog programmaatje Putty gedownload) om handmatig in te loggen (geloof ik). Inlognaam "root" en vervolgens mijn admin password gebruikt.
En dan de opdracht "killall - 9 thumbnail" ingevoerd.
De opdracht lijkt te worden geaccepteerd, er volgt geen foutmelding (die ik wel zie als ik de tekst niet letterlijk overtyp) maar of er iets gebeurt? Wat ik wil gebeurt in ieder geval niet. Ik ontvang nog steeds continu meldingen dat mijn processorgebruik boven de 90% uitkomt. Zie bijlage.

Na deze lange introductie mijn vragen:

Kent iemand dit probleem?
Heeft iemand een suggestie hoe dit te tackelen?
Loop ik met die processor meldingen risico op schade (heb ik vooralsnog geen antwoord op van meneer Asustor).

Groet,

Herb

Free2be:
En herb,
Is het intussen opgelost? Software updates kunnen 'n pain in the ass zijn..Denk niet alleen bij Asustor.

herbsmits:
Hé Free2be,

In zoverre opgelost, dat ik via de workaround van Asustor de NAS 'tot bedaren' heb kunnen brengen, via de 'killall - 9 thumbnail' opdracht. Dan moet ik niet opnieuw de NAS uitschakelen, want als ik dan opnieuw opstart heb ik wederom die opdracht nodig om de processor geen overuren te laten draaien. Ik gebruik de slaapstand, dat werkt prima. En dan maar wachten tot er een nieuwe update komt. Ik ben inmiddels wel zover dat ik bij bij nieuwe updates niet vooraan zal staan om te installeren. Even de kat uit de boom kijken de volgende keer. Ik blijf het wel vreemd vinden dat Asustor over deze updatekwestie verder nergens iets over meld. Ik kan mij niet zo goed voorstellen dat ik de enige ben die met dit probleem te maken heeft gehad.

Free2be:
Het is bij de andere grote NAS fabrikanten niet anders gesteld..Ik heb onlangs ook 'n update ontvangen van Qnap en het gesukkel is begonnen..Ik kan me moeilijk voorstellen dat er voor alle modellen die in sneltempo op de markt gebracht worden, de testen uitgevoerd worden..Gelukkig heb ik m'n belangrijkste data veilig gesteld en kan ik het me permitteren om te klooien en uit te zoeken waar het mis loopt..
Hetgeen me momenteel wat voor de borst stuit is, dat er op dit forum van Asustor heel weinig beweging komt..Onlangs een update gedaan van het Mac besturingssysteem naar Catalina en ook hier de nodige strubbelingen. De vernieuwde lockerstor8 ziet er zeer uitdagend uit en veel belovend naar de toekomstige mogelijkheden, maar om me meteen in het koop avontuur te storten, is misschien nog wat te vroeg, maar het kriebelt!

herbsmits:
Ziet er indrukwekkend uit, die Lockerstor 8. Lijkt mij een aardig prijzig dingetje, iets voor een stevig netwerk lijkt mij? Voor mijzelf een beetje overkill, aangezien ik mijn systeem voornamelijk als multimediasysteem gebruik.
Overigens heb ik inmiddels op engelstalige fora meer meldingen van dit update-probleem gevonden. Ook daar wordt een houtje touwtje oplossing besproken. Hoe dan ook, ik kan weer even relatief zonder problemen vooruit.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie