Auteur Topic: een drive toevoegen en swappen  (gelezen 4982 keer)

Offline spikey1973

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 4
een drive toevoegen en swappen
« Gepost op: augustus 18, 2017, 16:49 »
hallo, even een vraagje waar ik mee zit.

Momenteel heb ik in mijn NAS 2 drives.. een WD red (4tb) in slot 1 en een swappable oude seagate barracude 1TB voor back-ups in slot 2.
nu wil ik het volume van mijn NAS uitbreiden met een 8TB drive.. welke in drive in welk slot is niet echt van groot belang voor mij. misschien dat er een voorkeur is technisch gezien. 

Maar ik zou ook graag willen updaten naar ADM 3.0 beta omdat dit ironwolf health... ondersteund en de nieuwe drive is idd een seagate ironwolf. 
nu liep ik met het idee om ADM volledig opnieuw te installeren op de nieuwe 8TB drive en de "oude wd red 4tb drive" als swappable te gebruiken.
zodat het huidige OS (adm 2.7.x) er op kan blijven, zodat, wanneer er iets misgaat in de ADM beta ik terug kan swappen naar de huidige installatie.

nu is dus mijn vraag of het mogelijk is de drive als zodanig te gebuiken of wordt altijd de drive geformateerd / aangepast als deze er voor het eerst in gestoken wordt, zelfs in het tweede slot.

Ik hoop op een snelle informatie gezien ik morgen de drive ontvang en dit graag dan direct wil gaan aanpassen.

een andere oplossing is natuurlijk om de 8TB in slot 2 te stoppen en de data tijdelijk naar die drive te copieren voor dat ik de drive ga updaten naar 3.0 terwijl ik de drive in slot twee (met de data) er tijdens dan uithaal. of heb ik dan een probleem op het moment ik deze er achteraf weer in steek.

additioneel..

kunnen swappable drives van bv een asustor nas en een synology uitgewisseld worden? om data tussen twee nas systemen to kopieren of kan dit alleen als externe drive?

 

Dit forum wordt beheerd door de Real Solutions Haarlem B.V. (Nederlandse distributeur Asustor).