Asustor-Forum.nl

Eerste stappen => Asustor installatie en configuratie => Topic gestart door: BertW55 op juli 11, 2016, 14:04

Titel: Statisch ip adres instellen
Bericht door: BertW55 op juli 11, 2016, 14:04
Beste Marco, ik heb nu nog een dynamisch ip adres op de NAS dat bij een restart van router en NAS al een keer veranderd is. Dat is erg lastig. Mijn vraag is hoe geef ik mijn NAS een statisch IP adres. Mijn NAS is een Asustor AS6204T en mijn router is een Asus RT-AC3200. Ik hoop dat je hier een eenvoudige oplossing voor hebt. Met vriendelijke groet, Bert.
Titel: Re: Statisch ip adres instellen
Bericht door: Danny op juli 11, 2016, 14:12
Dit kan op verschillende manieren.

Je kan een reservering maken in de router, opdat de Asustor steeds hetzelfde ip adres van de router krijgt. Zie screenshot bijlage.

Of je kan een echt vast ip adres in de Asustor zetten onder settings -> Network -> LAN->
Selecteer de lan interface waarop je een vast ip wilt, en selecteer setup IP address manually. Indien je hier een vast ip adres invoert, vergeet dan niet de DNS server handmatig op te geven in het tab general onder Network.

Titel: Re: Statisch ip adres instellen
Bericht door: BertW55 op juli 11, 2016, 15:24
Hoi Danny, bedankt voor je snelle reactie. Waarschijnlijk een domme vraag maar de gegevens van de DNS server zijn dat de zelfde gegevens als het handmatig opgegeven IP adres of is dat toch iets anders. M.v.gr. Bert.
Titel: Re: Statisch ip adres instellen
Bericht door: Danny op juli 11, 2016, 15:52
Hall Bert, nee, de DNS server is de server die domeinnamen als asustor.com omzet naar een IP adres. Soms doet de internet router dit en gebruikt hiervoor veelal de DNS server van de internet service provider.

Je kan kijken wat er nu staat bij DNS servers op de asustor bij netwerk config (zie ook screenshot in vorige post), mogelijk is dit het ip adres van je internet modem / router (Asus)  en deze overnemen. Of je kan de DNS van je internet service provider gebruiken, of een open dns van bijv google: 8.8.8.8 and 8.8.4.4