Asustor Apps > Officiële Asustor Apps

Photo Gallery werkt niet

(1/1)

p.raaymakers1:
Hallo, ik heb een asustor 6202T gekocht met daarin 2 Seagate Ironwolf schijven van ieder 4 tb.
Vanaf het eerste moment van installatie alleen maar gedonder met ADM en ik kom inmiddels geen stap verder.
Na installatie van ADM kreeg ik de melding dat er een update beschikbaar was. Deze liep echter steeds vast. Tijdens installatie kreeg ik de melding dat alle oude instellingen gewist zouden worden en of ik daarmee accoord ging. Maar als ik dan ok klikte gebeurder er niets en de installatie bleef hangen. Uiteindelijk AIMaster gedownload op mijn telefoon en zeer apart. Updaten vanuit de app werkte wel en nu heb ik ADM 3.1.1 RGG1 er op staan. So far So good.
Maar nu:
Photo Gallery laat zich wel installeren maar als ik het wil openen krijg ik de melding "You will need to enable MariaDB in order to use Photo Gallery. You can enable MariaDB service by clicking on the button below." Maar als ik op de Enable knop klik, gebeurt er wederom niets. Overigens is het zo dat MariaDB service gewoon enabled staat bij services. RaRa dus.
Bij MariaDB staat vermeld dat je met PHPmyAdmin, meer controle hebt over Mariadb. Dit dus geïnstalleerd, maar dat werkt dus ook niet! Als ik de standaar inlog gegevens invoer ("root" en "admin") dan krijg ik de volgende melding:

" #2002 - No such file or directory — De server reageert niet (of de socket van de server is niet juist ingesteld)"
en
" mysqli_real_connect(): (HY000/2002): No such file or directory"

Wie weet raad. Wat is hier aan de hand. Ben na 2 dagen proberen en zoeken er nog niet uit. Heb inmiddels sterk de neiging de Nas terug in het doosje te doen en retour winkel te sturen.

mijkie:
ik heb hier een AS3202t, ik zal photo-gallery even installeren en kijken of ik ook tegen het zelfde aanloop, zo niet, denk ik dat er iets mis is met de firmware-upgrade !

mijkie:
het liep hier allemaal vlotjes, zoals bijna altijd !

ik zou de NAS een reboot geven en kijken wat er gebeurt, is het nog steeds belabberd, opnieuw de firmware installeren, even downloaden en dan handmatig doen !

succes

p.raaymakers1:

--- Citaat van: mijkie op mei 10, 2018, 18:11 ---

ik zou de NAS een reboot geven en kijken wat er gebeurt,
succes

--- Einde van citaat ---

Bijna goed :) Rebooten had ik al een aantal keren geprobeerd, echter zonder resultaat. Maar toch is het photo gallery probleem nu opgelost. Ik heb eerst de Mariadb service disabled en vervolgens de Nas gereboot. Toen Photogallery opgestart waarbij ik wederom de opmerking kreeg om de Mariadb service te enabelen. Op enable geklikt en...................Photogallery startte nu wel op. RARARA. Maar goed dat probleem is dus opgelost.
Maar ik heb nog steeds geen oplossing voor de phpmyadmin app, die blijft bij activeren en inlog pogingen dezelfde foutmeldingen geven. Iemand?

mijkie:
hier kan ik je niet mee helpen ......

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie