Auteur Topic: Photo Gallery werkt niet  (gelezen 416 keer)

Offline p.raaymakers1

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 2
Photo Gallery werkt niet
« Gepost op: mei 10, 2018, 17:31 »
Hallo, ik heb een asustor 6202T gekocht met daarin 2 Seagate Ironwolf schijven van ieder 4 tb.
Vanaf het eerste moment van installatie alleen maar gedonder met ADM en ik kom inmiddels geen stap verder.
Na installatie van ADM kreeg ik de melding dat er een update beschikbaar was. Deze liep echter steeds vast. Tijdens installatie kreeg ik de melding dat alle oude instellingen gewist zouden worden en of ik daarmee accoord ging. Maar als ik dan ok klikte gebeurder er niets en de installatie bleef hangen. Uiteindelijk AIMaster gedownload op mijn telefoon en zeer apart. Updaten vanuit de app werkte wel en nu heb ik ADM 3.1.1 RGG1 er op staan. So far So good.
Maar nu:
Photo Gallery laat zich wel installeren maar als ik het wil openen krijg ik de melding "You will need to enable MariaDB in order to use Photo Gallery. You can enable MariaDB service by clicking on the button below." Maar als ik op de Enable knop klik, gebeurt er wederom niets. Overigens is het zo dat MariaDB service gewoon enabled staat bij services. RaRa dus.
Bij MariaDB staat vermeld dat je met PHPmyAdmin, meer controle hebt over Mariadb. Dit dus geïnstalleerd, maar dat werkt dus ook niet! Als ik de standaar inlog gegevens invoer ("root" en "admin") dan krijg ik de volgende melding:

" #2002 - No such file or directory — De server reageert niet (of de socket van de server is niet juist ingesteld)"
en
" mysqli_real_connect(): (HY000/2002): No such file or directory"

Wie weet raad. Wat is hier aan de hand. Ben na 2 dagen proberen en zoeken er nog niet uit. Heb inmiddels sterk de neiging de Nas terug in het doosje te doen en retour winkel te sturen.

Offline mijkie

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 19
Re: Photo Gallery werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: mei 10, 2018, 18:09 »
ik heb hier een AS3202t, ik zal photo-gallery even installeren en kijken of ik ook tegen het zelfde aanloop, zo niet, denk ik dat er iets mis is met de firmware-upgrade !

Offline mijkie

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 19
Re: Photo Gallery werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: mei 10, 2018, 18:11 »
het liep hier allemaal vlotjes, zoals bijna altijd !

ik zou de NAS een reboot geven en kijken wat er gebeurt, is het nog steeds belabberd, opnieuw de firmware installeren, even downloaden en dan handmatig doen !

succes

Offline p.raaymakers1

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 2
Re: Photo Gallery werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: mei 10, 2018, 19:26 »


ik zou de NAS een reboot geven en kijken wat er gebeurt,
succes

Bijna goed :) Rebooten had ik al een aantal keren geprobeerd, echter zonder resultaat. Maar toch is het photo gallery probleem nu opgelost. Ik heb eerst de Mariadb service disabled en vervolgens de Nas gereboot. Toen Photogallery opgestart waarbij ik wederom de opmerking kreeg om de Mariadb service te enabelen. Op enable geklikt en...................Photogallery startte nu wel op. RARARA. Maar goed dat probleem is dus opgelost.
Maar ik heb nog steeds geen oplossing voor de phpmyadmin app, die blijft bij activeren en inlog pogingen dezelfde foutmeldingen geven. Iemand?

Offline mijkie

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 19
Re: Photo Gallery werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: mei 10, 2018, 19:29 »
hier kan ik je niet mee helpen ......

 

Asustor NAS niet meer zichtbaar op mijn computers

Gestart door BertW55Board Asustor installatie en configuratie

Reacties: 3
Gelezen: 3652
Laatste bericht juli 08, 2016, 11:06
door Marco
AS5002T gekocht en geïnstalleerd, maar wat nu? Snap het niet....

Gestart door BuissieBoard Asustor installatie en configuratie

Reacties: 1
Gelezen: 2247
Laatste bericht november 07, 2016, 12:13
door Danny
Spotify via optical naar receiver werrkt niet, wel via TV

Gestart door JanBoard 3rd Party Apps

Reacties: 1
Gelezen: 2040
Laatste bericht juni 12, 2017, 11:53
door Jan
AIFoto wil niet inloggen zonder wifi

Gestart door petver62Board Mobile Apps

Reacties: 2
Gelezen: 2898
Laatste bericht januari 23, 2016, 12:40
door petver62
Kodi start niet meer automatisch op

Gestart door RovanoBoard Officiële Asustor Apps

Reacties: 10
Gelezen: 5703
Laatste bericht juli 21, 2016, 09:27
door Marco
Asustor-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Asustor. Lees onze privacyverklaring.