Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Aankoopadvies / Lockerstor
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 06, 2019, 09:59 »
Voorlopig gaat mijn interesse uit naar de Lockerstor 8, voor ‘n nieuwe nas aanschaf.

Wel gemerkt dat hij nog niet beschikbaar is in NL voor bestelling.
Als ik de technische specs vergelijk met zijn tegenhangers bij QNAP en Synology, staat hij op eenzame hoogte.
Wat is jullie mening?
2
Even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 04, 2019, 19:33 »
Beste kolibrie3,
Als je je nas benut voor belangrijke data, is het misschien wel verstandig om niet zomaar elke app te installeren en zeker apps die van derden aangeboden worden. Conflicten zijn er snel. Zeer zeker een degelijke backup is steeds aanbevolen, mocht er iets mis lopen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
3
Even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door kolibrie3 Gepost op december 04, 2019, 16:08 »
Hoi Roger,

Als ik dit lees, dan zit je heel wat dieper in de materie dan ik. Ik ben een eenvoudig gebruiker met een Asustor NAS met twee schijven en behalve back-ups van mijn databestanden doe ik er niets mee. Het is me gelukt alles in te stellen en ik heb de indruk dat het allemaal betrouwbaar werkt, maar misschien is dat juist voor jou belangrijke informatie dat het gebruikersvriendelijk genoeg is, zodat het ook mij is gelukt om alles aan de praat te krijgen.
4
Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen / Re: nieuwe release ADM 3.4.5.RBJ3
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 03, 2019, 20:31 »
Fijn te lezen dat het probleem erkend wordt. Ik bezie het naar de nabije toekomst voor de aanschaf van een nieuwe nas. Maar besef ook, hoe meer er voorzien wordt, hoe meer stuk kan gaan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
5
Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen / Re: nieuwe release ADM 3.4.5.RBJ3
« Laatste bericht door herbsmits Gepost op december 03, 2019, 18:45 »
Ziet er indrukwekkend uit, die Lockerstor 8. Lijkt mij een aardig prijzig dingetje, iets voor een stevig netwerk lijkt mij? Voor mijzelf een beetje overkill, aangezien ik mijn systeem voornamelijk als multimediasysteem gebruik.
Overigens heb ik inmiddels op engelstalige fora meer meldingen van dit update-probleem gevonden. Ook daar wordt een houtje touwtje oplossing besproken. Hoe dan ook, ik kan weer even relatief zonder problemen vooruit.
6
Backup en backup-herstel / Re: Backup van een raid 0
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 02, 2019, 22:45 »
Welke raid je ook kiest, het zal nooit een backup mogen voorstellen. Helaas kom je er met schande en schade achter.
7
Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen / Re: nieuwe release ADM 3.4.5.RBJ3
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 02, 2019, 22:20 »
Het is bij de andere grote NAS fabrikanten niet anders gesteld..Ik heb onlangs ook 'n update ontvangen van Qnap en het gesukkel is begonnen..Ik kan me moeilijk voorstellen dat er voor alle modellen die in sneltempo op de markt gebracht worden, de testen uitgevoerd worden..Gelukkig heb ik m'n belangrijkste data veilig gesteld en kan ik het me permitteren om te klooien en uit te zoeken waar het mis loopt..
Hetgeen me momenteel wat voor de borst stuit is, dat er op dit forum van Asustor heel weinig beweging komt..Onlangs een update gedaan van het Mac besturingssysteem naar Catalina en ook hier de nodige strubbelingen. De vernieuwde lockerstor8 ziet er zeer uitdagend uit en veel belovend naar de toekomstige mogelijkheden, maar om me meteen in het koop avontuur te storten, is misschien nog wat te vroeg, maar het kriebelt!
8
Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen / Re: nieuwe release ADM 3.4.5.RBJ3
« Laatste bericht door herbsmits Gepost op december 02, 2019, 21:45 »
Hé Free2be,

In zoverre opgelost, dat ik via de workaround van Asustor de NAS 'tot bedaren' heb kunnen brengen, via de 'killall - 9 thumbnail' opdracht. Dan moet ik niet opnieuw de NAS uitschakelen, want als ik dan opnieuw opstart heb ik wederom die opdracht nodig om de processor geen overuren te laten draaien. Ik gebruik de slaapstand, dat werkt prima. En dan maar wachten tot er een nieuwe update komt. Ik ben inmiddels wel zover dat ik bij bij nieuwe updates niet vooraan zal staan om te installeren. Even de kat uit de boom kijken de volgende keer. Ik blijf het wel vreemd vinden dat Asustor over deze updatekwestie verder nergens iets over meld. Ik kan mij niet zo goed voorstellen dat ik de enige ben die met dit probleem te maken heeft gehad.
9
Asustor Disk Manager (ADM) Algemeen / Re: nieuwe release ADM 3.4.5.RBJ3
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 02, 2019, 19:35 »
En herb,
Is het intussen opgelost? Software updates kunnen 'n pain in the ass zijn..Denk niet alleen bij Asustor.
10
Even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Free2be Gepost op december 02, 2019, 12:45 »
Hallo kolibrie3,
Tof te lezen dat jou Asustor nas je bevalt. Intussen ben ik blijven stilstaan bij de nieuwe Lockerstor8, de technische specificaties blazen me de hoogte in, als ik ze vergelijk met de Synology en Qnap equivalenten zoals de DS1819+ en de TS-873.

Toekomst gericht zou ik me toch willen voorzien van de mogelijkheid om mijn netwerk te updaten naar 'n 10GB/s snelheid. Het streamen van multimedia is niet meteen een noodzaak.

Verder is betrouwbaarheid een van de belangrijkste punten die 'n nas moet bezitten, dit kan enkel de toekomst uitwijzen natuurlijk, intussen blijft de vooruitgang niet stilstaan en kan je nog moeilijk een toestel van 'n jaar terug vergelijken met de nieuwere uitvoeringen.
Ik mag hopen dat de ondersteuning vanuit Asustor intussen wel naar een beter niveau is gestegen, hier lees ik toch heel wat klachten over in het verleden.

Hetgeen me zeker aanspreekt is de mogelijkheid tot een Btrfs bestandskeuze, zodat er ook snapshots gemaakt kunnen worden. Verder spreekt  me ook het archief gebeuren aan, zaken die niet meteen dienen opgenomen te worden in 'n backup, maar die je op 'n HD kan bewaren en indien nodig kan inpluggen. Vandaar ook m'n keuze voor 'n 8 bay uitvoering.

Verder ben ik een voorstander voor RAID6 opstelling. Wat backup mogelijkheden betreft, vind ik het enorm belangrijk dat deze op 'n medium gebeuren, dat je achteraf kan benaderen door andere apparaten, zodat je gegevens beschikbaar zijn, mocht je nas de geest geven.

Zoals vele geïnteresseerden bij de aanschaf van een nieuwe NAS, probeer ik me ook een beeld te vormen van alles wat momenteel beschikbaar is in de range die ik voor ogen heb, geen makkie.

Mijn huidige nassen: Maxdata SN40, Qnap TS-412 en 'n Airport Time capsule. Waarbij de eerste 2 nog uit het vorige tijdperk komen.

Onlangs had ik een toffe beleving met de time machine backup.
Na een besturingsupdate naar Catalina, werd er gewag gemaakt dat er niet meer voldoende ruimte op m'n TC schijf van 2TB aanwezig was.
Nu had ik bij het indelen deze schijf, 2 mappen aangemaakt, 1 voor de backup data en 1 voor mijn documenten..
Ik ging ervan uit, als ik nu de data map, waar de backup bestanden van m'n Macbook Pro stonden zou wissen en alzo het nieuwe besturingsysteem en benodigheden de ruimte kon bieden om alles weer te backuppen..
In het Time machine menu gekozen om de "DATA map/schijf" te wissen....met als gevolg dat De hele schijf werd gewist..je voelt de nattigheid in je handpalmen!!

Dan ga je op zoek naar recovery middelen...ook hier heel wat uitgeplozen..en gekozen voor DiskDrill.
Dan op naar het volgende probleem...De HD dien ik uit de TC te gaan halen..Apple kennende zijn de toestellen voorzien van allerhande verborgenheden en snufjes..dus youtube afgeschuimd naar aanbevelingen...Zodat ik de HD via 'n dockstation kon aansluiten aan m'n Macbook..De recovery heeft enkele dagen geduurd..en gelukkig heb ik het nodige kunnen terughalen.
Gelukkig had ik de minder fluterende bestanden nog op andere medium staan..Maar toch, het waren enkele slapeloze nachten.

MVG,
Roger
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
SMF spam blocked by CleanTalk
Asustor-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Asustor. Lees onze privacyverklaring.